Pellossalon Nousu Ry  undefinedundefined

Pellossalon Nousu on Kosolan, Nikaniemen ja Pellossalon kylien yhteinen urheiluseura. Jo vuonna 1929 koettiin tärkeäksi kyläläisten liikuntaharrastusten tukeminen ja niinpä nuorisoseura valitsi tätä tarkoitusta varten erillisen urheilutoimikunnan, vuonna 1931 toimikunta muutettiin erilliseksi urheilujaostoksi joka sitten vuonna 1954 erotettiin omaksi seuraksi. Seura sai nimekseen Urheiluseura Pellossalon Nousu eli PeNo. Samalla seura liittyi SVUL:n Suur-Savon piiri jäseneksi.
Vuoden 2016 alussa Urheiluseura purettiin ja tilalle perustettiin Nuorisoseuralle liikuntajaosto, jolle urheiluseuran tehtävät siirrettiin.

Liikuntajaoston toiminnan tarkoitus on tarjota kyläläisille erilaisia liikunta-mahdollisuuksia, ylläpitämällä talviaikana valaistua latua ja jäälatuverkostoa sekä järjestämällä hiihtokilpailuja ja pilkkikilpailuja. Kesäaikana kuntoillaan lenkkeillen, pyöräillen ja soutaen.

Kilpailutoiminta

Suomen Pyöräilyunioniin Pellossalon Nousu liittyi vuonna 2003 ja onkin ollut siitä lähtien piristämässä värikkäillä oranssi-sinisen sävyisillä ajoasuilla muuten kovasti tummanpuhuvaa massaa maamme pyöräilytapahtumissa ja kilpailuissa. Kaiken lisäksi värikkyyttä kilpailujen pääjoukkoon antaa ajajiemme vähintäänkin hervottomat jutut, joiden perusteella moni on tulkinnut kypärämme kiristyshihnojen olevan hieman löysällä.

Kilpailumenestystä on tullut seuran kokoon nähden kiitettävästi, vaikka SM mitalit ovatkin jääneet kahteen kappaleeseen näiden toimintavuosien aikana. Alueellisesti Pellossalon Nousun toiminta on näkynyt kiitettävän hyvin paikallisissa sanomalehdissä ja viikoittaisien yhteislenkkien muodossa. Pyöräilyaktiivien perinteeksi on myös muodostunut perinteinen kevätleiri Mallorcan pyöräilyparatiisissa.

Vuosittain järjestettävän kaksipäiväisen Puruveden ympäripyöräily -tapahtuman järjestäminen on, muun kilpailutoiminnan ohella, seuran näkyvimpiä saavutuksia. Kesällä 2010 PeNo järjesti maantiepyöräilyn SM-kilpailut erittäin onnistuneesti.

© 2015 Pellossalo.fi | Suunnittelu Sivutie Tmi | Hallinta